Nasza strona na Facebooku!
  • CHLEBY ŚWIEŻE

    Witamina D, miód wielokwiatowy,
    surowce super foods.

  • KarmeLOVE

    Pyszne ciasto
    do samodzielnego wykonania

  • TORTILLA

    Idealna na
    spotkania

  • BUŁKI PKU

    Nowa receptura,
    lepszy smak

przejdź do sklepu

Kącik kulinarny

Szukasz kulinarnych inspiracji bezglutenowych i niskobiałkowych? To miejsce jest idealne aby sprawdzić jak różnorodne potrawy można przygotować z naszych produktów. 

Faworki bezglutenowe

Faworki bezglutenowe

Składniki: 250 g mieszanki Multi Mix, 140 ml śmietany 18%, 4 żółtka, łyżeczka cukru, ¼ łyżeczki soli, 1 łyżka octu Wykonanie: Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto na stolnicy. Otrzymaną gładką kulę ciasta cienko rozwałkowujemy (podsypując niewielką ilością mąki) i wykrawamy prostokąty o wymiarach około 10 x 3 cm. Każdy kawałek...

zobacz więcej

Mini pączusie bezglutenowe

Rozczyn: 25 g drożdży świeżych 3 łyżki mieszanki Multi Mix BEZGLUTEN 1 łyżeczka cukru ¼ szklanki letniego mleka Składniki dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok 15 – 20 min. Ciasto: 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka cukru 3 łyżki cukru waniliowego Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. 250 g mieszanki...

zobacz więcej
Pączki bezglutenowe

Pączki bezglutenowe

Pączki Rozczyn: 30 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 8 łyżek letniego mleka 2 łyżki mieszanki Extra Uniwersalnej BEZGLUTEN Składniki połączyć i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok 15 min. Ciasto: 4 żółtka 4 łyżki cukru waniliowego Żółtka z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. 400 g mieszanki Extra...

zobacz więcej

Makaron bezglutenowy z pieczarkami w sosie beszamelowym

    ZOBACZ FILM   Przepis opracowany przez Atelier Smaku : Składniki - makaron: 20 dag makaronu kukurydzianego np. świderki 30 dag brunatnej pieczarki (borowikowej) 400 ml wody 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu kilka gałązek natki pietruszki Składniki - sos: 300 ml mleka roślinnego np....

zobacz więcej
Torcik jaglany bez pieczenia

Torcik jaglany bez pieczenia

Dla max. 8 osób. Składniki na spód ciasta: ½ opakowania chleba chrupkiego BEZGLUTEN 100ml karobu 2 łyżki miodu 100ml wiórek kokosowych 1 łyżka oleju kokosowego 100ml masła Składniki na budyń jaglany: 500ml mleka Ziarenka z 1 laski wanilii 1 łyżka przyprawy do piernika lub mieszanka...

zobacz więcej