Przepis na błyskawiczne pączki bez glutenu

Nie masz czasu na robienie tradycyjnych pączków? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Wystarczy 20 minut, żeby je przygotować. Smacznego!

10 min.
Czas
przygotowania
15
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

 

Składniki na 15 pączków (dla 2 głodnych i 4 mniej głodnych osób na diecie bezglutenowej):

 

Dodatkowo:

  • 2-3 kostki smalcu
  • Cukier puder do posypania

 

 

Nie masz czasu na robienie tradycyjnych pączków? Jeśli tak, to ten przepis jest dla Ciebie! Wystarczy 20 minut, żeby je przygotować. Smacznego!

10 min.
Czas
przygotowania
15
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w blenderze. Smalec wrzucamy na teflonową patelnię i rozgrzewamy. Formujemy kulki przy pomocy dwóch, zwilżonych wodą łyżek i wkładamy je do gorącego smalcu. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru.


Gotowe pączki osuszamy na ręczniku papierowym i posypujemy obficie cukrem pudrem. Jeśli chcemy, możemy je dodatkowo wypełnić po usmażeniu ulubioną konfiturą.

 

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.