Błyskawiczne ciasteczka z bitą śmietaną i jeżynami

Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!

30 min.
Czas
przygotowania
12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na minimum 12 porcji:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego marki BEZGLUTEN
  • 200ml śmietanki 30proc.
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • Jeżyny lub maliny do dekoracji

Uroczysty, rodzinny obiad? Niespodziewani goście? Teraz to żaden problem! Z naszym ciastem francuskim błyskawicznie przygotujesz wykwintny deser!

30 min.
Czas
przygotowania
12
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni.
Mocno schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm, wycinamy szklanką kółka, a następnie rozkładamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut, a następnie chłodzimy.
Bitą śmietaną ubijamy z cukrem pudrem, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym owoce.
Na paterze układamy kółka z ciasta francuskiego, wykładamy na nie kopiastą łyżkę bitej śmietany, całość wykańczamy owocami. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.bezgluten.com.pl

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.