Przepis na bezglutenowe naleśniki z serem

30 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:


Składniki na naleśniki dla 2-3 osób:

 

Składniki na nadzienie:

  • 500g białego sera
  • 300ml kubek śmietany 12proc.
  • 3-4 łyżki cukru

30 min.
Czas
przygotowania
2-3
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta na naleśniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy trzepaczką. Porcję ciasta wylewamy na rozgrzaną patelnię z masłem, tworząc cienką warstwę, a następnie smażymy z obu stron na złoty kolor.
Przygotowujemy nadzienie. Biały ser rozdrabniamy widelcem i mieszamy z cukrem i śmietaną. Gotową masą wypełniamy naleśniki i zwijamy w trójkąty lub ruloniki. Do masy możemy dodać także rodzynki lub inne, suszone owoce oraz laskę wanilii albo siemię lniane. Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.