Przepis na krem mleczno-jajeczny

Składniki:

  • 9 żółtek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400 ml)
  • 125 ml spirytusu bezglutenowego

Przygotowanie

UWAGA: wykonanie kremu mleczno-jajecznego (możliwe jest tylko w urządzeniu wielofunkcyjnym „Thermomix”).

Sposób przyrządzania:
- Do urządzenia założyć motylek
- Do naczynia włożyć żółtka i wsypać cukier waniliowy, urządzenie ustawić: czas – 5 minut, temperatura – 70°C, obroty – pozycja 3
- Wlać skondensowane mleko i spirytus, urządzenie ustawić: – czas – 5 minut, temperatura – 70°C, obroty – pozycja 3
- Przelać do szklanego naczynia i schłodzić w lodówce

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.