Bezglutenowe świąteczne ciasteczka - przepis

20 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Składniki:

Składniki na ciasto:

 

Składniki na lukier:

  • 100ml cukru pudru
  • 6 łyżeczek soku z cytryny

 

Dodatkowo: dozwolona posypka, pokruszone orzechy lub migdały, kokos itp.

20 min.
Czas
przygotowania
8
ilość
porcji
średnie
Skala
trudności

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, wycinamy dowolny wzór. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 10 minut.


Przygotowanie lukru. Cukier puder wsypujemy do blendera i dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotowym lukrem smarujemy ciasteczka i ozdabiamy ulubionymi dodatkami.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.