Domowy budyń waniliowy z mąki jaglanej

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Składniki:

Składniki dla 1 osoby:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 kopiasta łyżka mąki jaglanej BEZGLUTEN
  • 1 płaska łyżka masła klarowanego lub zwykłego
  • 1-2 płaskie łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego
  • Kawałek wydrążonej laski wanilii
  • Cukier puder do dekoracji

5 min.
Czas
przygotowania
1
ilość
porcji
łatwe
Skala
trudności

Przygotowanie

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy resztę składników i zagotowujemy na średnim ogniu, ciągle mieszając trzepaczką. Kiedy budyń zgęstnieje, przekładamy go do pucharków i studzimy. Schłodzony, posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz artykuły

Zamknij
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.